BRUSCHETTA S RAJČATOVOU OMÁČKOU Z DATTERINO A ‘NDUJA LA ROSA DEI GUSTI
Ingredience
- 8 plátků domácího chleba
- Passata z cherry rajčat La Rosa dei Gusti
- ‘Nduja La Rosa dei Gusti (množství podle chuti)
- Zralá cherry rajčata (asi 150 g)
- Extra panenský olivový olej
- Čerstvé lístky bazalky
- Mořská sůl podle chuti
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Omyjte cherry rajčata a nakrájejte je na malé kousky.
- V míse smíchejte nakrájená cherry rajčata s passatou z cherry rajčat La Rosa dei Gusti, ‘Ndujou La Rosa dei Gusti, špetkou mořské soli a čerstvě mletým černým pepřem. Přidejte trochu extra panenského olivového oleje a dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní a chutná směs.
- Předehřejte gril nebo nepřilnavou pánev a opečte plátky chleba asi 2 minuty z každé strany, dokud nebudou dobře opečené a křupavé.
- Bohatě potřete směsí rajčat a ‘Nduji teplé plátky chleba.
- Každou bruschettu ozdobte lístkem čerstvé bazalky pro dotek svěžesti a barvy.
Rada šéfkuchaře
Pro maximální zvýraznění autentické chuti a kvality produktů La Rosa dei Gusti podávejte bruschetta ihned, aby si zachovaly křupavost chleba a čerstvost ingrediencí. Tento jednoduchý a chutný recept je dokonalým příkladem toho, jak vybrané a pravé produkty z řady La Rosa dei Gusti mohou proměnit tradiční předkrm v jedinečný a autentický kulinářský zážitek.