CategoriesNon categorizzato Produkty Cuore dell'isola Produkty Cuore dell'isola Prvni chod

Fregola Sarda Cuore dell’isola s čerstvou klobásou Salsiccia

fregola sarda cuore dell’isola con salsiccia fresca

Fregola Sarda Cuore dell’isola s čerstvou klobásou Salsiccia

Sardinská fregola je typická sardinská specialita, těstovina vyráběná z ručně zpracované a opražené krupice z tvrdé pšenice, která jí dodává charakteristickou intenzivní chuť a jedinečnou strukturu.
Díky své univerzálnosti se hodí k mnoha úpravám, od pokrmů z mořských plodů až po rustikálnější pokrmy, a představuje tak autentický výraz ostrovní kulinářské tradice.

Ingredience

  • 320 g sýru Fregola Sarda
  • 700 ml horkého zeleninového vývaru
  • ½ světlé cibule
  • 120 g čerstvé klobásy Salsiccia
  • 60 g strouhaného sardinského sýra pecorino
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Nasekaná čerstvá petrželka podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti

Příprava

Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na kapce extra panenského olivového oleje; přidejte rozdrobenou klobásu. Nasypte fregolu a několik minut ji opékejte, za stálého míchání ji 15-20 minut vařte a přidávejte po naběračkách horký vývar. Po uvaření přihodíme strouhané pecorino, podle chuti osolíme a opepříme, doplníme čerstvou petrželkou a zakápneme olejem.