Fregola Sarda Cuore dell’isola s čerstvou klobásou Salsiccia
Sardinská fregola je typická sardinská specialita, těstovina vyráběná z ručně zpracované a opražené krupice z tvrdé pšenice, která jí dodává charakteristickou intenzivní chuť a jedinečnou strukturu.
Díky své univerzálnosti se hodí k mnoha úpravám, od pokrmů z mořských plodů až po rustikálnější pokrmy, a představuje tak autentický výraz ostrovní kulinářské tradice.
Ingredience
- 320 g sýru Fregola Sarda
- 700 ml horkého zeleninového vývaru
- ½ světlé cibule
- 120 g čerstvé klobásy Salsiccia
- 60 g strouhaného sardinského sýra pecorino
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Nasekaná čerstvá petrželka podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
Příprava
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na kapce extra panenského olivového oleje; přidejte rozdrobenou klobásu. Nasypte fregolu a několik minut ji opékejte, za stálého míchání ji 15-20 minut vařte a přidávejte po naběračkách horký vývar. Po uvaření přihodíme strouhané pecorino, podle chuti osolíme a opepříme, doplníme čerstvou petrželkou a zakápneme olejem.