Tagliatelle s pistáciovým pestem s produkty La Rosa dei Gusti
Ingredience
- Rustikální vaječné tagliatelle La Rosa dei Gusti
- Mořská sůl dle chuti
- 1 sklenice pistáciového pesta La Rosa dei Gusti
- Nasekané pistácie La Rosa dei Gusti na ozdobu
Postup
Pro přípravu jednoduchého, ale rafinovaného jídla nejprve přiveďte k varu hrnec osolené vody s mořskou solí, ideálně přírodní a nerafinovanou, aby se zvýraznila autentická chuť těstovin. Do vroucí vody vložte rustikální vaječné tagliatelle z řady La Rosa dei Gusti a vařte je do stavu al dente, kdy si těstoviny uchovají správnou jemnost a lehkost.
Mezitím jemně zahřejte pistáciové pesto La Rosa dei Gusti na nepřilnavé pánvi, vyhněte se varu, aby se zachovaly aroma a čerstvost ingrediencí. Přidejte lžíci vody z těstovin, aby se omáčka lépe spojila a vytvořila krémovou a obalující konzistenci.
Sceďte tagliatelle al dente a přesuňte je přímo do pánve s pestem, opatrně promíchejte, aby se každé těstovinové vlákno obalilo intenzivní a jemnou chutí pistáciového pesta. Nakonec pokrm posypte nasekanými pistáciemi La Rosa dei Gusti, které dodají příjemnou křupavost a barevný kontrast.
Šéfkuchařova rada
Pro zvýraznění chuti můžete přidat jemně nastrouhanou kůru z bio citronu nebo několik lístků čerstvé bazalky, které podtrhnou svěžest a jemnost pokrmu.
Tento recept vyzdvihuje kvalitu a autentičnost produktů řady La Rosa dei Gusti, ideálních pro ty, kteří hledají pravé chutě a pečlivě vybrané suroviny pro jedinečný kulinářský zážitek.